Sebuah Perkahwinan

2369820562_15bd27a0bb

Baru je sebentar tadi aku tengok gambar orang kahwin, gambar seorang sahabat yang dah meninggalkan zaman bujang nya…tahniah diucapkan buat Nor Adli Shahrir dan pasangan nya Nurhafizah.

” tak jeles ke tengok orang dah kahwin” sebuah pertanyaan yang diajukan.

Semua orang nak kahwinkan…tapi tak sampai masa kita lagi, semoga Allah permudahkan buat kita yang belum kahwin ni.

Kahwin…sesuatu yang saling melengkapi antara dua pasangan, maknanya pada setiap pasangan itu ada kekurangan dan pasangan nya itu melengkapkan nya, begitulah juga sebaliknya.

Kalau dua-duanya perfect…lagilah bagus, positif+positif kan jawabnya positif, tapi mana ada orang sempurnakan so.. jadilah sebuah perkahwinan itu ” you complete me “.

Semoga sebuah perkahwinan membawa sakinah dan mawaddah.Aminn.

Wallahu Ta’ala A’lam

Advertisements

2 thoughts on “Sebuah Perkahwinan

    • Sory, saya pon tengok kat facebook kawan, mungkin boleh mintak dengan dia sendiri atau kawan2 dia yang pergi majlis dia tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s