Ikan Bilis Ditangkap, Jerung Terlepas

Bukti SPRM tidak pilih kasih

JOHOR BAHRU 21 Nov. – Badan Perhubungan UMNO negeri menyerahkan sepenuhnya kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk mengambil tindakan terhadap kes penahanan enam ahli UMNO Bahagian Kota Tinggi, kelmarin.

Pengerusinya, Datuk Abdul Ghani Othman berkata, kredibiliti badan berkenaan sentiasa diyakini untuk membendung rasuah terhadap sesiapa sahaja di negara ini tanpa pilih kasih.

“Jika pemimpin parti pembangkang disabitkan, maka ada yang menuduh SPRM tidak adil, tetapi sebenarnya SPRM sentiasa ambil tindakan bukan dengan cara memilih.

“Jika cukup bukti, saya percaya sudah tentu SPRM akan mengambil tindakan dengan tanpa memilih siapa,” tegas beliau selepas merasmikan Hospital Pakar Regency di Seri Alam Pasir Gudang dekat sini hari ini.

Beliau mengulas kes penahanan enam ahli UMNO Kota Tinggi termasuk bekas Setiausaha Akhbar menteri kerana didakwa memberi rasuah kepada beberapa Ahli Jawatankuasa (AJK) Pemuda UMNO bahagian itu kelmarin.

Itulah hakikat, yang kecil-kecil kena tangkap, yang kes PKFZ, PERWAJA, EUROCOPTER dll…akhirnya berakhir dengan sepi tanpa berita.

Wallahu Ta’ala A’lam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s