Semangat Lebih, Amalnya?

Assalamualaikum

Orang kita kalau takbir bergegar masjid. Ajak pergi demostrasi bukan main lagi. Bersemangat macam nak pergi perang. Itulah keadaan orang kita marahkan Israel bila Gaza diserang.

Marahkan kerajaan sama sahaja keadaan nya. Soal semangat memang kita tak pertikai. Hebat tak boleh lawan. Cuma yang sedihnya dalam bersemangat tu asap berkepul-kepul keluar dari mulut. Rokok Dunhill, Salem, bla…bla… Syarikat rokok adalah milik yahudi dan mereka menyumbang dana kepada rejim zionis membunuh umat Islam hasil dari duit kita. Memalukan…

Balik tunjuk perasaan terasa lapar. Singgah KFC atau McDonald hilangkan lapar, minum Coca cola atau Pepsi hilangkan dahaga. Sia-sia sahaja tunjuk perasaan tadi. Marahkan yahudi dalam senyap beri sumbangan pula bunuh saudara sendiri. Terasa kurang cerdiknya kita ni…

Israel tak hirau pun kita nak tunjuk perasaan atau nak melalak di mana-mana. Yang penting sumber kewangan mereka berjalan dan operasi membunuh umat Islam berjaya dilaksanakan. Tak mati kita kalau tak makan KFC, McDonald, Pizza Hut, bla….bla…. Malaysia ni syurga makanan. Restoran buka 24jam. Tak jadi masalah soal makanan.

Jadilah umat yang bersemangat dan beramal. Semangat tanpa amal itu adalah retorik. Jangan cakap tak serupa bikin. Malu kita dikemudian hari. Insyallah sama-sama kita mujahadah dalam perkara ni.

Wallahu Ta’ala A’lam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s